KOCAELİ’DEN FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜDÜK


KOCAELİ’DEN FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜDÜK

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de katılımcıları arasında olduğu Filistin’e Destek Platformu tarafından Kocaeli’de “Susma Haykır, Özgür Filistin İçin Direnişe Katıl” temasıyla 16 Aralık 2023 tarihinde Filistin’e destek yürüyüşü ve ardından Miting gerçekleştirdik. Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in koordinasyonunda gerçekleştirilen ve yoğun yağmur altında gerçekleştirilen mitingde onbinlerce katılımcı, “Filistin’e Özgürlük” için haykırdı.

 

Mitingde HAK-İŞ Filistin’e Destek Yürüyüşü Tertip Heyet Başkanı ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Filistin’de soykırım yapıldığını, Gazze'de dehşet verici insanlık suçu işlendiğini belirterek, “Çocuklar fosfor bombaları ile yakılıyor. Mazlum Filistin halkı 71 gündür aç, susuz, elektriksiz ölüme mahkum ediliyor. Biz mazlum ve sahipsiz bir halkın imhasına sessiz kalamayız, göz yumamayız. Yüzü gözü kan revan içinde kalan bebeklerin yürek yakan hallerine tepkisiz duramayız. Onun için buradayız, zalimlerin karşısında mazlumların yanında durmak için yürüyoruz, katil İsrail'i telin için alanlardayız” diye konuştu. 

Miting, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşleyen tarafından Filistin’de bulunan kardeşlerimiz için dualar edilerek, Filistin bayrağının renklerinden oluşan balonların gökyüzüne bırakılmasıyla son buldu.