25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü.


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü.

Basın açıklamasına, Genel Başkan Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, komite başkanları, HAK-İŞ üyeleri ve basın mensupları katıldı. 

Sendikamız yönetim kurulununda hazır bulunduğu basın açıklamasına sendikamız Kadın Komite Başkanımız Nihal Kahraman VURAL'DA katıldı.

Konfederasyon Başkanı Mahmut ARSLAN basın açıklamasında;

Kadına yönelik şiddetin yaygın bir toplumsal sorun olduğuna dikkat çeken Arslan, “Kadın ve erkek birlikte bugünü anmamız, bugün için bir şeyler söylememiz HAK-İŞ’in ayrıcalığıdır. Toplumdaki bütün sorunların çözümünü sadece bir cinsiyete terk edemeyiz. Kadına şiddet, ayrımcılık, dışlayıcılık konuları sadece kadınlarımızın sorunları olamaz. Bu sorunlarla birlikte mücadele etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Yaklaşık 30 milyona yakın çalışanı yakından ilgilendiren işyerinde şiddet ve tacizle mücadele sözleşmesinin çalışma hayatının en önemli konularından birisi olduğunu hatırlatan Arslan, “Bu konu, bizim için ekmeğimiz, aşımız ve işimiz kadar önemli. Bunun anlamını ve manasını her fırsatta, hükümetimize, bakanlarımıza ve kamuoyuna açık açık ifade ediyoruz” dedi.

Fatma Zengin, “Bizim toplumumuzun ve ülkemizin mayasında şiddet yoktur diyoruz. Bununla birlikte, zihinsel bir dönüşüme ihtiyaç olduğunun da bilincindeyiz. Toplumsal dokunun ve özellikle de temel yapımız olan aile yapısının korunması için azami dikkatin gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede; başta İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere kamu ve sivil toplum kuruluşlarına, kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarından ve son dönemde yapılan yasal değişiklerden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Programda, katılımcılar "Emeğin Gücü Şiddete Karşı" ve "Şiddete, İstismara, Eşitsizliğe, Ayrımcılığa, Yoksulluğa ve Güvencesizliğe 'Dur De' isimli pankartlar açılarak, sloganlar attı.