Başkanımız Metin ÖZBEN Öz İnşaat İş Sendikası 3. Olağan Genel Kuruluna Katıldı.


Başkanımız Metin ÖZBEN Öz İnşaat İş Sendikası 3. Olağan Genel Kuruluna Katıldı.

Konfederasyonumuza bağlı Öz İnşaat-İş Sendikamızın 3. Olağan Genel Kurulu, 3 Aralık 2022 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezimizde gerçekleştirildi.

Genel Başkan Mahmut Arslan’ın selamlarını ileterek sözlerine başlayan HAK-İŞ Konfederasyon Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, “Bu güzel genel kurulda bir araya geldik. HAK-İŞ olarak sendikalarımızı kurarken, 20 işkolunun tamamında ve KKTC’de sendikalaşma gerçekleştirirken, temel hedefimiz Türkiye’de çalışan tüm emekçi kardeşlerimizi içerisine alacak, evinde bir yer vererek, mücadele yapmasına imkan verecek bir yapıyı oluşturmaktı. Bizler bu yapıyı başarıyla oluşturduk. Dolayısıyla sendikalarımızla birlikte mücadelemize devam ediyoruz. Bizler için önemli olan tüm emekçilerimize HAK-İŞ konfederasyonu çatısı altında mücadele etme hakkını ve fırsatını kendilerine vermektedir” diye konuştu.

Yıldız, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın başkanlığından itibaren, HAK-İŞ’in önemli atılımlar gerçekleştirdiğini belirterek  “Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile birlikte, geleceğe yeniden bakışı özetleyen yeni değerlerimizi ortaya koyduk, yolumuzu yeniden şekillendirdik. Her fırsatta mağdurun, mazlumun ve emekçinin bizden hakkı var dedik. Bu değerler bizleri yeni aşamalara, yeni ufuklara taşıdı” diye konuştu.

Öz İnşaat-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Koca da 15 Eylül 2015’te kurulan bir sendika olduklarını belirterek, “Sendikamızı 15 Eylül 2015’te kurduk ama kesinlikle ümitsiz olmadık. Mücadelemize yeni bir heyecan ve ümitle yılmadan devam ettik. Çünkü emek her zaman taptazedir. İnşaat iş kolu öyle bir iş koludur ki, karayolları Genel Müdürlüğü ve İl Özel İdareleri hariç özel sektörde sürekliliği olmayan bir işkolu. İnşaat işkolunda 1 milyon 450 bin kişi çalışıyor ama sendikalı sayısı yüzde 1,5. Bu emek olduğu sürece, bu çalışanlar olduğu sürece mutlaka ve mutlaka Allah bizlere yeni yeni kapılar açacaktır. HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın önderliğinde büyümemize devam edeceğiz” dedi.

3. Olağan Genel Kuruldu başkanımız Metin ÖZBEN 'DE bir selamlama konuşması yaptı.

Genel Kurul’da gerçekleştirilen seçim sonucunda Zekeriya Koca yeniden Öz İnşaat-İş Sendikası Genel Başkanı olarak seçildi.