HAK-İŞ’TEN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE KINAMA EYLEMİ


HAK-İŞ’TEN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE KINAMA EYLEMİ

Genel Başkan Mahmut Arslan, “Bugün Kudüs ve Mescidi Aksa'ya yönelik saldırıları protesto etmek ve terör devleti İsrail'i kınamak için burada bulunuyoruz. HAK-İŞ Filistin davasını, kendi davası olarak kabul etmektedir” dedi. Arslan, HAK-İŞ’in Genel Kurullarında aldığı kararlarla Filistin dayanışmasının altını kalın çizgilerle çizdiğini söyledi. 

 Genel Başkan Arslan, Kudüs ve Aksa’nın HAK-İŞ için sıradan bir ifade olmadığını belirterek, “Filistin'de yaşananları ülkemizden ayrı düşünemeyiz. Filistin'i Türkiye'den ayrı düşünemeyiz. Kudüs'ü İstanbul'dan, Ankara'dan, Konya'dan, Bursa'dan ayrı düşünemeyiz. Aksa bizim ilk kıblemizdir. Aksa'yı Cenabıhak Kur'an-ı Kerim'inde mübarek kılmıştır. Bizim kutsalımızdır. Aksa'ya saldırılara karşı sessiz kalmak inançlarımızı yok saymak demektir” dedi.

Başta Arap Birliği olmak üzere körfez ülkelerinin Suudi Arabistan'dan Mısır'a kadar, İsrail'in zulmüne sessiz kalanların katliamlara ses çıkarmayanların günü geldiğinde tarih önünde hesap vereceğini belirten Arslan, “Emperyalist güçlerin kuyruğuna takılıp o ülkedeki Filistinlilere duyarsız kalanlar, tarih önünde hesap verecektir. Unutmasınlar Amerika'yla anlaşarak. İsrail’le anlaşarak Filistinlilere karşı kurulan komplolar elbet bir gün sona erecek. Biz bu komplolara karşı bu ihanetlere karşı hep birlikte Filistinli kardeşlerimizin yanında ve onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, Genel Başkan Mahmut Arslan,HAK-İŞ Yönetim Kurulu ve  Sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri İsrail Büyükelçiliği Rezidansı önüne siyah çelenk bıraktı. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, "Bu siyah çelenk Siyonist İsrail hükümetine bir kez daha çağrımızdır. Baskılardan vazgeçin, işgali durdurun Mescidi Aksadan kirli ellerinizi çekin" diye konuştu