GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ MEHMET AKİF KARADENİZ İŞ HUKUKU DEĞERLENDİRME SEMPOZYUMUNA KATILDI.


GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ MEHMET AKİF KARADENİZ İŞ HUKUKU DEĞERLENDİRME SEMPOZYUMUNA KATILDI.

Genel Başkan Yardımcımız  Mehmet Akif KARADENİZ 16 Haziran 2023 tarihinde Sakarya’da HAK-İŞ işbirliğinde Türkiye Adalet Akademisi ve TİSK ev sahipliğinde, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumuna katıldı.

 

“HAK-İŞ’in Türkiye İşçi Konfederasyonları İçinde Önemli Bir Yeri Var”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bizler işveren sendikalarının olduğu yerlerde ancak İşçi Sendikalarını var etme imkanını elde edebiliyoruz. Onun için TİSK’in büyümesi bizim aleyhimize bir durum değil tam tersi bizim de var olmamızı, daha da güçlenmemizi sağlayacaktır. Onun için TİSK'le iş birliği yapmak, TİSK'in daha da etkin hale gelmesi konusunda biz teşvik edici, yardımcı olacak bir noktadayız. HAK-İŞ olarak evet endüstriyel ilişkiler sistemimizin önemli bir ortağıyız. Yaklaşık 800 bin üyesi, 21 sendikası, 81 il başkanlığı, 300’e yakın şube başkanlığıyla Türkiye'nin özellikle işçi konfederasyonları içerisinde önemli bir yerimiz var” şeklinde konuştu.

şçi, işveren ve hükümet olarak 2009 yılından bu yana Üçlü Danışma Kurulu toplantılarının gerçekleştirilemediğini vurgulayan Arslan, bu konuda sosyal tarafların bir araya gelerek toplantıları gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi.

Genel Başkanımız Arslan, 12 Mayıs tarihinde Genel İşler İşkoluna yönelik yayınlanan yönetmelik ile karşılaşılan sorunlar, arabulucu sistemi, Kamu Çerçeve Protokolü sözleşmesi, 6772 Sayılı Kanun gibi Türk çalışma hayatını yakından ilgilendiren konular hakkında ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu.

Sempozyum sırasında Genel Başkan Yardımcımız iş hukuku ve çalışma hayatına ilişkin bir çok istişarelerde bulundu.